Luovaa tekemistä ja kiinnostavaa katseltavaa kotioloihin

© Ari Karttunen / EMMA
© Ari Karttunen / EMMA

Tältä sivulta löydät EMMAn tuottamaa monipuolista sisältöä, josta voit nauttia kotoa käsin. Linkit taiteilijoista kertoviin dokumentteihin ja näyttelykohtaisiin taiteilijahaastatteluihin löytyvät kootusti täältä. Voit myös tutustua luovaan tekemiseen kannustavaan materiaaliin, joka on suunniteltu etäopetuksen tueksi. Sivua päivitetty 13.10.

LUOVAA TEKEMISTÄ

EMMAn ohjelman kestosuosikki, Luovaa piirustusta taiteen keskellä, on nyt verkossa. Opi kuvataidekasvattaja Tero Hytösen johdolla piirtämisen perusasioita. Kolmen videon sarjan löydät täältä.

KUUNTELE

Laura Friman haastattelee taiteilijakaksikko Elmgreen & Dragsetia sekä heidän tuoreen 2020-näyttelyn kuraattoria Arja Milleriä
EMMA Talks: Lavalla Elmgreen & Dragset
Artpod x EMMA: Ystävyydestä
Artpod x EMMA: Taide ilmastokriisin aikana

TAIDETEOKSET

Nastja Säde Rönkön teos for those yet to be on 27 videosta rakentuva kokonaisuus, joka käsittelee ympäristön muutokseen liittyviä tunteita. Tutustu teokseen.

Hans Rosenströmin Kaiken osana on tilallinen ääniteos, joka on esillä EMMAssa osana Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevää Kosketus-näyttelyä. Lue teosta taustoittava taiteilijahaastattelu ja kuuntele intiimi ääniteos.

Taideteoksia voi nähdä myös ulkoilun lomassa! Urban Espoo on digitaalinen kulttuuritalo, josta löytyy kiinnostavaa tekemistä ja katsottavaa. Sivuston Kaupunkireiteistä löytyy muun muassa EMMAn taidereitti, jonka avulla voit tutustua Espoon julkiseen taiteeseen.

Espoon kaupungin tuottama Ilona Niemen teos Personae Mythologicae on esillä ulkona, WeeGeen edustalla. 28 hurmaavaa, suomalaiseen mytologiaan perustuvaa tyyppiä kiertävät työmaa-aitaa. Ulkoilmagalleria on loistava ulkoilukohde! Tutustu hahmoihin etukäteen tai teoksen äärellä.

DOKUMENTIT

Katso lämminhenkiset henkilökuvat Rut Brykistä (1916–1999) ja Ernst Mether-Borgströmistä (1917-1996). Dokumentit on tehty taiteilijoiden näyttelyiden yhteyteen ja ne esittelevät taiteilijoiden uraa ja elämää asiantuntijoiden ja läheisten kertomana.

LUOVAA TEKEMISTÄ KOULULAISILLE

Opettajille on etäopetuksen tueksi koottu materiaalipaketti, jossa on teoskuvia ja taiteilijahaastatteluja sekä niihin perustuvia tehtäviä. Materiaalia voi opettajien lisäksi hyödyntää kuka tahansa, joka kaipaa poikkeusoloissa taiteen inspiroimaa luovaa tekemistä. Jos haluat jakaa lopputuloksia kanssamme, postaa kuva Instagramiin tai Facebookkiin ja muista tägätä @emmamuseum.

TAITEILIJAHAASTATTELUT

Näyttelyiden oheen tuotetaan usein taiteilijahaastatteluja, jotka taustoittavat näyttelyn sisältöä ja taiteilijoiden työtä. Videoilla taiteilijat kertovat omasta työskentelyprosessistaan ja usein videoilla päästään seuraamaan jonkin teoksen valmistumista. EMMAn tuottamia taiteilijahaastatteluja löytyy kootusti täältä. Haastatteluihin voi tutustua myös näyttelykohtaisesti seuraavien linkkien kautta.

Tacita Dean
Interwoven – Yhteen kudotut
SEB:ssä ensiesitetyt EMMA-kokoelman uudet teokset
No Ordinary Moments -näyttely
Outi Pieski: Čuolmmadit
Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus
Kaikki taiteilijahaastattelut

Lue lisää