Kokosimme yhdelle sivulle EMMAn tarjoamaa luovaa tekemistä ja kiinnostavaa katseltavaa!

© Ari Karttunen / EMMA
© Ari Karttunen / EMMA

Tältä sivulta löydät EMMAn tuottamaa monipuolista sisältöä, josta voit nauttia kotoa käsin. Linkit taiteilijoista kertoviin dokumentteihin ja näyttelykohtaisiin taiteilijahaastatteluihin löytyvät kootusti täältä. Voit myös tutustua luovaan tekemiseen kannustavaan materiaaliin, joka on suunniteltu etäopetuksen tueksi. Päivitämme sivua.

DOKUMENTIT
Katso lämminhenkiset henkilökuvat Rut Brykistä (1916–1999) ja Ernst Mether-Borgströmistä (1917-1996). Dokumentit on tehty taiteilijoiden näyttelyiden yhteyteen ja ne esittelevät taiteilijoiden uraa ja elämää asiantuntijoiden ja läheisten kertomana.

LUOVAA TEKEMISTÄ KOULULAISILLE
Opettajille on etäopetuksen tueksi koottu materiaalipaketti, jossa on teoskuvia ja taiteilijahaastatteluja sekä niihin perustuvia tehtäviä. Materiaalia voi opettajien lisäksi hyödyntää kuka tahansa, joka kaipaa poikkeusoloissa taiteen inspiroimaa luovaa tekemistä. Jos haluat jakaa lopputuloksia kanssamme, postaa kuva Instagramiin tai Facebookkiin ja muista tägätä @emmamuseum.

TAITEILIJAHAASTATTELUT
Näyttelyiden oheen tuotetaan usein taiteilijahaastatteluja, jotka taustoittavat näyttelyn sisältöä ja taiteilijoiden työtä. Videoilla taiteilijat kertovat omasta työskentelyprosessistaan ja usein videoilla päästään seuraamaan jonkin teoksen valmistumista. EMMAn tuottamia taiteilijahaastatteluja löytyy kootusti täältä. Haastatteluihin voi tutustua myös näyttelykohtaisesti seuraavien linkkien kautta.

Tacita Dean
Interwoven – Yhteen kudotut
SEB:ssä ensiesitetyt EMMA-kokoelman uudet teokset
No Ordinary Moments
Outi Pieski: Čuolmmadit
Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus
Kaikki taiteilijahaastattelut

Lue lisää