Espoo Museum of Modern Art

EMMA avataan 2.6., Tacita Deanin näyttelyä jatketaan kahdella kuukaudella ja Michael Schilkin feat. Lotta Mattila -näyttely avautuu kesäksi

© Ella Tommila / EMMA
© Ella Tommila / EMMA

Poikkeusoloista johtuen EMMAssa on tehty muutoksia näyttely- ja ohjelma-aikatauluihin. Helmikuun lopussa avautunutta Tacita Deanin näyttelyä jatketaan elokuun alkuun asti ja osa vuoden 2020 näyttelysisällöistä siirtyy ensi vuodelle. Muun muassa kesälle suunniteltu Aaron Heinon yksityisnäyttely avautuu EMMAssa helmikuussa 2021. Kesäkausi avataan keraamisia eläinveistoksia esittelevällä Michael Schilkin feat. Lotta Mattila -näyttelyllä.

EMMA avautuu yleisölle 2.6. Kävijöiden ja työntekijöiden turvallisuus on otettu huomioon monin tavoin. EMMA on pinta-alaltaan Suomen suurin taidemuseo, joten turvallista tilaa nauttia taiteesta riittää. Henkilökunta ohjeistaa ja valvoo turvalliseen liikkumiseen ja rauhallisiin kulkusuuntiin. Näyttelykeskuksen lipunmyynnissä, ravintolassa ja EMMA Shopissa on pleksisuojat suojaamassa asiakkaita ja henkilökuntaa. Käsidesiä on saatavilla sekä aulassa että näyttelytiloissa ja pintojen puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Koronatilannetta seurataan ja muutoksia toimenpiteisiin sekä ohjelmaan tehdään tilanteen vaatiessa.

Museon avautuessa ensimmäisen kahden viikonlopun aikana, 5.–7.6. ja 12.–14.6., EMMAssa voi nauttia kuvataiteesta musiikin säestyksellä. Muusikko Anna Mantere kulkee näyttelytiloissa soittaen oboella tunnelmia klassisen musiikin klassikoista elokuvamusiikkiin. Innoituksen lähteenä toimii Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely Kosketus.

Aikataulumuutokset EMMAn ohjelmassa

Kansainvälisesti arvostetun Tacita Deanin yksityisnäyttelyä jatketaan kesän yli 2.8. asti. Näyttelyssä on esillä keskeisiä teoksia Deanin uran varrelta. Ensiesityksessä ovat uusi filmiteos, A Cloud makes itself, sekä 80 löydetylle postikortille tehty ainutkertainen teoskokonaisuus, Pantone Pairs. Muutoksesta johtuen Suomen Taideakatemian palkitseman Aaron Heinon näyttely siirtyy ja avautuu yleisölle EMMAssa 17.2.2021.

Keramiikkataiteilija Michael Schilkinin (1900–1962) eläinveistoksia esittelevä Michael Schilkin feat. Lotta Mattila -näyttely avautuu katsojille heti museon avautuessa 2.6. Bryk & Wirkkala -katseluvaraston näyttelytilassa. Modernismia edustavan Schilkinin ja nykytaiteilija Lotta Mattilan eläinhahmot kohtaavat toisensa Mattilan suunnittelemissa maailmoissa.

IC-98:n uusi teos Teesejä yhteiskuntaruumiista (sidos) on esillä osana Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevää Kosketus-näyttelyä 4.8.–27.9.2020. Eeva-Leena Eklundin näyttely avautuu 28.10. ja jatkaa Saastamoisen säätiön ja EMMAn yhteistyömuotoa, jossa on aikaisemmin nähty Alicja Kwaden ja Tatsuo Miyajiman näyttelyt. Samanaikaisesti Kosketus-näyttelyyn avautuu uusi kokonaisuus, Ihminen ja luonto, ja mediahuoneessa nähdään Suomen ensiesityksessä Saara Ekströmin ja Eero Tammen teos Biblion.

Syksyn päänäyttely Elmgreen & Dragset avataan viikko suunniteltua myöhemmin, 3.10. 25-vuotista taiteilijajuhlavuotta viettävä maailmankuulu kaksikko toteuttaa EMMAan ennennäkemättömän, yllätyksellisen konseptin, jonka puitteissa nähdään myös laaja valikoima teoksia taiteilijaparin uran varrelta. Tulevalle syksylle suunniteltu Leena ja Kalle Nion esityksellinen yhteisnäyttely, Maalauskone, siirtyy vuodella ja avautuu syksyllä 2021.

EMMAn ilmastoteemaa jatketaan vuoden 2020 loppuun asti. Osaksi kevään ohjelmaa suunniteltu Nina Backmanin yhteisöä osallistava projekti, Miljoonan puun talkoot, järjestetään Espoo-päivän viikonloppuna 28.–30.8. yhteistyössä Näyttelykeskus WeeGeen ja Espoon kaupungin kanssa. Myös Lasten museofestarit on siirretty kevätkaudelta syksylle. Avaruusseikkailu 2020 -teemaista kaksipäiväistä tapahtumaa vietetään 24.–25.10. Festivaalin ohjelma noudattaa alkuperäisiä suunnitelmia: Festarilavalla nähdään Vuokko Hovatan ja Kalle Chydeniuksen luotsaama Sisidisko sekä vatsastapuhuja Sari Aallon Kosminen Show.

Lue lisää