Espoo Museum of Modern Art

EMMA Talks -ohjelmistossa puheenvuoroja vallasta, fanikulttuurista ja taiteen tekemisestä

Syksyn EMMA Talks -ohjelmistossa taiteilijat ja asiantuntijat pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin neljällä luennolla. Elokuussa Michael Jackson: On the Wall -näyttelyn taiteilijat kertovat teoksistaan. Syyskuussa tähtikultin kääntöpuolia pohtivat eri alojen asiantuntijat. Lokakuussa vaikuttavan uran tehnyt japanilainen taiteilija Tatsuo Miyajima kertoo uudesta teoksestaan Sky of Time ja marraskuussa syvennytään Aalto-yliopiston tekstiilisuunnittelun professorin, Maarit Salolaisen, johdolla tekstiilin rooliin yhteiskunnassa.

Ke 21.8. klo 17.30
EMMA Talks: On Stage Todd Gray, Graham Dolphin & Susan Smith-Pinelo
EMMAn intendentti Arja Miller keskustelee Michael Jackson: On the Wall -näyttelyn taiteilijoiden kanssa heidän taiteestaan. Mukana keskustelemassa Michael Jacksonin virallisena valokuvaajana toiminut Todd Gray, tilausteoksia näyttelyyn tehnyt Graham Dolphin ja Susan Smith-Pinelo, joka käsittelee teoksessaan (kuvassa) mielikuvia mustasta identiteetistä ja feminiinisyydestä sekä satirisoi vallitsevaa miehistä popkulttuuria. Puheenvuoro on englanniksi.

Ke 18.9. klo 17.30–19
EMMA Talks: Starstruck / Tähtikultin kääntöpuolet
Median ja viestinnän tutkimuksen professori Kaarina Nikunen, Music Finlandin viestintäpäällikkö Teemu Fiilin ja Off the Lab -ryhmän taiteilijat pohtivat fanikulttuurin eri puolia ja amerikkalaisen populaarikulttuurin vaikutusta Suomessa. Moderaattorina EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikkö Saara Suojoki. Puheenvuoro on englanniksi.

Ti 8.10. klo 17–18
EMMA Talks: On Stage Tatsuo Miyajima
EMMAn intendentti Arja Miller haastattelee japanilaista mediataiteilija Tatsuo Miyajimaa (1957). Taiteilija pureutuu LED-numeronäytöistä rakentuvan aikataivaan kautta valtaviin teemoihin, kuten aikaan ja ikuisuuteen. Miyajima on toinen taiteilija, joka toteuttaa tilausteoksen EMMAn ja Saastamoisen säätiön yhteistyömuodon puitteissa. Ensimmäisenä nähtiin Alicja Kwaden Trans-For-Men lokakuussa 2018. EMMA Talks -puheenvuorossa kuullaan Sky of Time -näyttelyn taustoista ja teemoista. Puheenvuoro tulkataan japanista englanniksi.

Ke 30.10. klo 17.30–19
EMMA Talks: Interwoven – Exploring Materials and Structures
Aalto-yliopiston tekstiilisuunnittelun professori Maarit Salolainen kertoo tekstiilistä tarinankerronnan välineenä ja osana ihmiskunnan kehittymistä. Puheenvuoro järjestetään yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa ja pidetään englanniksi.

Artikkelin kuvat:
Susan Smith-Pinelo: Sometimes, 2000. Courtesy of the artist.
Tatsuo Miyajima © Anna Kucera
Interwoven – Yhteen kudotut © Ari Karttunen / EMMA

Lue lisää