Espoo Museum of Modern Art

Pilvi Takala, Players (2010), film still.
Pilvi Takala, Players (2010), film still.
Pilvi Takala, Players (2010), film still.
Pilvi Takala, Players (2010), film still.

05.06.2019 - 29.09.2019

Pilvi Takala: Players

Players kertoo ammatikseen nettipokeria pelaavasta kaveriporukasta ja kuvaa heidän päivittäistä yhteistä arkeaan, jota määrittää analyyttiset pokerista opitut teoriat ja lainalaisuudet. Takala esittää itse jokaista teoksen kuutta hahmoa.

Pilvi Takala on tunnettu performansseistaan, joissa hän käsittelee esimerkiksi työntekoa, vapaa-aikaa ja erilaisten yhteisöjen normeja sosiaalisen kokeen lailla soluttautuen yhteisöihin.

Players (2010) kertoo ystävyksistä, jotka pelaavat ammatikseen nettipokeria osana suurempaa länsimaista pokeriyhteisöä Bangkokissa. Ystävysten päivittäinen elämä koostuu pelaamisen lisäksi hulppeasta elämäntyylistä ja kekseliäistä vapaa-ajan aktiviteeteista. Raha on menettänyt tavallisen merkityksensä. 

Teoksen kertojaääni on Jasu, yksi pelaajista. Hän kuvailee sääntöjä, vedonlyöntejä ja haasteita, joiden ympärille ystävysten päivittäinen elämä rakentuu myös pokerin ulkopuolella. Takala näyttelee itse kaikkia yhteisön kuutta jäsentä suorittamassa päivittäisiä puuhiaan.

Saastamoisen Säätiön taidekokoelmaa esittelevä kokoelmanäyttely Kosketus on aina esillä EMMAssa ja esittelee ajankohtaista suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta.

Liittyvää sisältöä