Espoo Museum of Modern Art

William Kentridge, Other Faces 2011
William Kentridge: Other Faces, 2011. © William Kentridge Studio
William Kentridge, Other Faces 2011.
William Kentridge: Other Faces, 2011. © William Kentridge Studio

09.10.2019 - 26.01.2020

William Kentridge: Other Faces

Kosketus-näyttelyn mediatilassa esillä oleva William Kentridgen Other Faces -animaatio ammentaa Etelä-Afrikan väkivaltaisesta historiasta ja sen heijastuksista nykypäivään.

Other Faces -animaation tarina alkaa, kun apartheidin eli rotuerottelupolitiikan jälkeisessä Etelä-Afrikassa asuva valkoihoinen kiinteistöruhtinas Soho Eckstein joutuu kolariin tummaihoisen saarnaajan kanssa Johannesburgin vilkkaalla kadulla.

Johannesburgissa syntyneen William Kentridgen sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta kommentoiva taide ammentaa Etelä-Afrikan väkivaltaisesta historiasta ja sen heijastuksista nykypäivään. Hän käsittelee taiteessaan apartheidin ja väkivallan aiheuttamia kollektiivisia traumoja yksilöiden tarinoiden kautta.

Other Faces -animaatio rakentuu hiilipiirustuksista, joiden kumittamis- ja päällepiirtoprosessin Kentridge on kuvannut 35 mm:n kameralla. Kesto 9:35 min.

Teos on osa Saastamoisen säätiön Kosketus-kokoelmanäyttelyä, joka esittelee ajankohtaista suomalaista ja kansainvälistä nykytaidetta.

Liittyvää sisältöä