Espoo Museum of Modern Art

Poimintoja EMMAn tapahtumasyksystä!

© Paula Virta / EMMA
© Paula Virta / EMMA

EMMAn syksyn tapahtumat on nyt julkaistu verkkosivuillamme. Monipuolisesta ohjelmastamme löytyy koettavaa kaiken ikäisille museokävijöille.

Tutustu Tapiolan julkiseen taiteeseen ohjatuilla juoksulenkeillä tai ajattele ääneen näyttelytiloissamme. EMMA Talks -keskustelutilaisuuksissa ja asiantuntijatapaamisissa syvennytään ajankohtaisiin näyttelyihin ja yhteiskunnallisiin teemoihin.

Voit myös osallistua suosittuihin taidepajoihin lauantaisin tai nauttia museossa järjestettävistä konserteista. Yleisön toiveesta marraskuussa järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen jälleen deittitapahtuma LiveLOVE.

Taidejuoksuja ja avoimia työpajoja

Loppukeväällä ensimmäistä kertaa järjestetyt Taidejuoksut jatkuvat jälleen elokuussa. Kierroksilla tutustutaan museon lähialueen julkiseen taiteeseen kevyesti hölkäten. Myös EMMAn Avoimet taidepajat palaavat kesätauolta elokuun lopulla. Joka lauantai järjestettävien pajojen sisällöt on suunniteltu kaiken ikäisille ja niiden aiheet vaihtuvat viikoittain. Lapset voivat osallistua pajoihin oman aikuisen kanssa, aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita taiteilemaan myös yksin. Osallistuminen ei edellytä suomen kielen osaamista. 

Elokuun kahtena viimeisenä lauantaina nähdään kuvataiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen Metamorphosis-näyttelyn kaksi viimeistä esitystä. Esityksiin tulee ilmoittautua ennakkoon – tarkistathan esitysten varaustilanteen verkkosivuiltamme. 

Keskusteluja, puheenvuoroja ja ääneenajattelua 

Syyskauden ensimmäisessä EMMA Talks -keskustelutilaisuudessa pohditaan ihmisen kanssaeloa muun luonnon kanssa ja taiteen tähän tarjoamia näkökulmia. Keskustelemassa aiheesta ovat tutkija Riikka Hohti sekä taidehistorioitsija, professori Riikka Haapalainen. Keskustelua vetää tutkija-taiteilija, taidekasvattaja Henrika Ylirisku. Keskustelun jälkeen Antroposeenin lapset -tutkimusryhmän jäsenet tarjoavat mahdollisuuden osallistua monilajisen tarinankerronnan harjoitukseen näyttelytilassa.

Marraskuun EMMA Talks -tapahtumassa taiteilijat Maarit Hedman ja Anu Haapanen keskustelevat taiteesta ja yhdenvertaisuudesta. Taiteilijoiden kanssa heidän työskentelystään ja vammaisten taiteilijoiden tilanteesta Suomessa keskustelee kriitikko Sini Mononen. Tilaisuus kirjoitustulkataan paikan päällä. Tapahtuma on osa DiDa – Disability Day Art & Action -festivaalia ja sitä voi seurata myös etänä. Syksyn aikana järjestetään lisäksi asiantuntijakierroksia ajankohtaisiin näyttelyihimme eri näkökulmista. 

Lokakuun lopussa taiteilija Katarina Reuter kertoo EMMAssa alkukuusta avautuneesta Black Crow Blues -näyttelystään, joka on osa hänelle vuonna 2022 myönnettyä Suomen taideakatemian palkintoa. Tilaisuus järjestetään kaksikielisenä, suomeksi ja ruotsiksi. Katarina Reuterin näyttelyn ajan yleisöllä on mahdollisuus myös kokeilla Ääneenajattelu-menetelmää, jonka avulla voi jakaa oman näyttelykokemuksensa toisille tai kuunnella itse muiden ajatuksia näyttelyn teoksista.  

Musiikkia ja deittailua näyttelytilassa 

April Jazz + WeeGee -konsertit tuovat elävän musiikin museotilaan kuukauden ensimmäisinä perjantaina syyskuusta joulukuuhun. PianoEspoon Rundfunk-konsertti puolestaan näyttää millaisilla erilaisilla tavoilla kosketinsoitinta voi käyttää. Useista esityksistä koostuva ilta huipentuu Enno Poppen kulttimainetta nauttivan Rundfunk-teoksen Suomen ensiesitykseen. Marraskuussa järjestetään neljättä kertaa deittitapahtuma LiveLOVE. EMMAn ja Deittisirkuksen toteuttamassa tapahtumassa deittailu, taide ja design kohtaavat. 

Kaikille avoimia viikoittaisia yleisopastuksia järjestetään aina perjantaisin klo 17.30 ja sunnuntaisin klo 13.  Voit tutustua opastusten kohteisiin ja teemoihin verkkosivuillamme. Tapahtumiimme voi aina osallistua museolipun hinnalla, ellei toisin mainita. Kaikki syksyn tapahtumamme löydät kootusti täältä. Merkkaa suosikit kalenteriisi jo nyt! 

Lue lisää