Espoo Museum of Modern Art

Taidepaja

Synttärit

© Paula Virta / EMMA
© Paula Virta / EMMA
  • Kesto: 2h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 5-15
  • Lapset & nuoret

  • 165€ / Taidepaja

 Lasten synttärit EMMAssa ovat päivänsankarille ja vieraille unohtumaton juhla, ja samalla se on vanhemmille helppoa ja huoletonta.  

Synttärit alkavat kokemuksellisella opastuksella ajankohtaisissa näyttelyissä ja Saastamoisen säätiön kokoelmassa. Opastuksen jälkeen ryhmä siirtyy oppaan johdolla taidepajaan, jossa on teeman mukainen ohjelma. Voit tilata synttäreiden loppuun Crunch Brunchin valmistamat herkulliset tarjoilut. Mikäli ette halua tarjoiluja synttäreiden yhteyteen, juhlan kokonaiskesto on 1,5 h. Ethän tuo omia tarjoiluja mukanasi. Koristeet ja esimerkiksi äänentoistolaitteet tulisi myös jättää kotiin.

Suositeltava ryhmäkoko on max. 15 henkilöä.
Ryhmän kanssa tulee olla kaksi vastuuaikuista. Vastuuaikuiset pääsevät ryhmän kanssa museoon maksutta ja vastaavat lasten tarpeista taidepajan ja ruokailun aikana.
Kesto 2 h.
Hinta 165 € (sisältää pääsyliput, opastuksen ja taidepajan).
Voit halutessasi tilata synttäreille myös tarjoilun, jonka hinta on 16,90 € / henkilö.

Tutustu synttäripajoihimme ja valitse mieluisesi!

Unelmapilvi

© Paula Virta / EMMA

 

Mistä sinä unelmoit? Jos saisit supervoiman, mikä se olisi? Taidepajassa koemme taidetta leikin ja kuvittelemisen avulla.  Pajassa teemme omat pienen pienet unelmapilvet itselle tärkeistä asioista. Unelmapilveen voi valita itseä kiinnostavan tai omiin toiveisiin sopivan hahmon. Mielikuvituksessa mikä vain on mahdollista!  

Taidepaja alkaa seikkailulla nykytaiteen parissa oppaan johdattamana. Opastus vie taidepajan teemaan ja näyttelystä saamme inspiraatiota omaan luovaan tekemiseen.  Ihmettelemme yhdessä tarinoita ja kiinnostavia aiheita taiteilijoiden teoksissa. Minne taivaasta pompannut kultakala voisi viedä meidät tai montako satuhahmoa tulee vastaan? Minkälaisia tarinoita, tunteita ja kuvitelmia löydämme teoksista?  

Taidepaja jatkuu ryhmälle varatussa Aitio-tilassa luovan työskentelyn muodossa. Teemme kiinnostavista pikkuesineistä omat unelmapilvet kuvaamaan haaveita tai supersankariunelmia. Unelmapilvet rakennetaan yhdistelemällä erilaisia valmiita materiaaleja: pumpulia, minikokoisia esineitä, taustoja ja valoja. Lopuksi teokset valokuvataan kuvateoksiksi, joita pääsemme ihailemaan yhdessä ryhmän kanssa. Ryhmä saa kuvat mukaansa muistoksi digitaalisessa muodossa. 

Painotamme taidepajoissa aineetonta tekemistä ja yhteistä hauskaa kokemusta. Emme tuota ympäristösyistä konkreettisia kotiin vietäviä tuotoksia. 

Tämä taidepaja sopii 5–12-vuotiaille. 

Toisin silmin suunniteltu

© Paula Virta / EMMA

 

Millainen murokulho sopisi yksisarviselle? Entä minkälainen olisi sarvikuonon lempiesine? Taidepajassa tutkimme hauskalla tavalla sitä, mistä kaikesta muotoilu syntyy. Tutustumme muotoiluun ja taiteeseen itse valitun hahmon näkökulmasta, ja suunnittelemme juuri hänelle sopivan erityisen esineen.  

Taidepaja vie meidät muotoilumatkalle Collection Kakkonen -näyttelyyn. Pohdimme miksi  ideoinnilla ja materiaalikokeiluilla on merkitystä suunnittelussa ja tutkimme näyttelystä löytyviä kiehtovia esineitä.  Toteutamme omat ideat ystäväkirjamaiseen suunnittelukorttiin, johon piirrämme ja kirjoitamme hahmon esineen ideasta kokeilujen kautta valmiiksi suunnitelmaksi. 

Käytämme taidepajassa erilaisia kosketeltavia mallikappaleita ja läpikatsottavia linssejä, jotka auttavat ideoinnissa eteenpäin.  Lopuksi pääsemme yhdessä ihailemaan, minkälaisia mielikuvituksellisia esineitä on syntynyt. Taidepajasta jää muistoksi synttäreiden aikana valmistunut suunnittelukortti.  

Painotamme taidepajoissa aineetonta tekemistä ja yhteistä hauskaa kokemusta. Emme tuota ympäristösyistä konkreettisia kotiin vietäviä tuotoksia. 

Tämä taidepaja sopii 7–12-vuotiaille.

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua