Espoo Museum of Modern Art

Konstverkstad

Födelsedagskalas

© Ella Tommila
© Ella Tommila
  • Längd: 2h
  • Rekommenderad gruppstorlek: 5-15
  • Barn och unga

  • 165€ /

EMMAs konstverkstäder kommer att förnyas i början av 2024. Noggrannare beskrivningar av verkstäderna kommer att publiceras på våra webbsidor i november. I verkstäderna ingår det alltid en introduktion till en utställning, och efter det fördjupas konstupplevelsen med hjälp av intressanta konstaktiviteter.

Fira födelsedag på museet, du kan välja det av två alternativ som tilltalar dig mest!

Ett födelsedagskalas på EMMA är en oförglömlig upplevelse för både födelsedagsbarnet och gästerna, och för föräldrarna är det enkelt och behändigt. Barnkalaset passar för barn mellan 5–12 år; innehållet anpassas efter åldersgruppen.

Kalaset börjar med en erfarenhetsbaserad guidning i aktuella utställningar och Saastamoinensiftelsens samling. Efter guidningen flyttar sig gruppen med guiden till konstverkstaden, där gruppen deltar i program enligt valt tema. Ni kan beställa Crunch Brunchs läckra tilltugg till slutet av kalaset. Om ni inte önskar servering i samband med firandet är besökets längd 1,5 h. 

LÅT LEKEN TA DIG!

På födelsedagen beger vi oss på äventyr i museilokalerna och letar efter olika spännande skepnader i konstverken. Vilka bekanta och speciella saker har konstnären valt för att föra fram sina tankar? I verkstaden skissar vi, förundrar oss lekfullt över konsten och gör egna, fantasifulla silhuettfigurer i kartong. Till slut vaknar figurerna till liv genom lek i en festprocession.

HÄRLIGA FÄRG!

I konstverkstaden stiftar vi bekantskap med konsten genom upplevelser samt med hjälp av färg och egna uttryck. Konstverkstaden börjar med en rundvandring på utställningarna, där vi diskuterar föreställningar om färger och tycke för dem. Vi stiftar också bekantskap med färgobservationer och -teorier genom lekfulla färgexperiment. Som avslutning på verkstaden får varje deltagare göra en egen berättande komposition av föremål, där färger, ljus och reflektioner har huvudrollen. De tillfälliga kompositionerna byggs upp i genomskinliga kuber och man kan fotografera dem som minne.

Rekommenderad gruppstorlek är max. 15 personer.
Två vuxna som ansvarar för gruppen ska följa med. De kommer in i museet utan inträde, och de är ansvariga för barnens behov under konstverkstaden och måltiden.
Tid 2 h.
Pris 165 € (inkluderar inträde, guidning och konstverkstad).

Relaterat innehåll

De här kan intressera dig också