Espoo Museum of Modern Art

Konstverkstad

Födelsedagskalas

© Paula Virta / EMMA
© Paula Virta / EMMA
  • Längd: 2h
  • Rekommenderad gruppstorlek: 5-15
  • Barn och unga

  • 165€ /

Ett födelsedagskalas på EMMA är en oförglömlig upplevelse för både födelsedagsbarnet och gästerna, och för föräldrarna är det enkelt och behändigt. Barnkalaset passar för barn mellan 5–12 år; innehållet anpassas efter åldersgruppen.

Kalaset börjar med en erfarenhetsbaserad guidning i aktuella utställningar och Saastamoinensiftelsens samling. Efter guidningen flyttar sig gruppen med guiden till konstverkstaden, där gruppen deltar i program enligt valt tema. Ni kan beställa Crunch Brunchs läckra tilltugg till slutet av kalaset. Om ni inte önskar servering i samband med firandet är besökets längd 1,5 h. 

Rekommenderad gruppstorlek är max. 15 personer.
Två vuxna som ansvarar för gruppen ska följa med. De kommer in i museet utan inträde, och de är ansvariga för barnens behov under konstverkstaden och måltiden.
Tid 2 h.
Pris 165 € (inkluderar inträde, guidning och konstverkstad).
Ifall du vill kan du även beställa servering till kalaset, det kostar 16,90 € / person..

Välja det av två alternativ som tilltalar dig mest!

Drömmoln

© Paula Virta / EMMA

Vad drömmer du om? Om du kunde få en superkraft, vilken skulle det vara? I konstverkstaden upplever vi konsten med lekens och fantasins hjälp. I verkstaden gör vi egna små drömmoln av saker som är viktiga för oss själva. För drömmolnet kan man välja en figur man själv tycker är intressant eller som passar de egna önskningarna. I fantasin är allt möjligt!  

 

Konstverkstaden börjar med ett äventyr i samtidskonstens sällskap, under ledning av en guide. Guidningen introducerar konstverkstadens tema och på utställningen får vi inspiration för vårt eget kreativa skapande. Vi förundras tillsammans över berättelser och spännande motiv i konstnärernas verk. Vart kan en guldfisk som ploppat fram ur himlen föra oss och hur många sagofigurer möter vi? Hurdana berättelser, känslor och föreställningar hittar vi i verken?  

Konstverkstaden fortsätter med kreativt arbete i Aitio-rummet som reserverats för gruppen. Vi gör egna drömmoln av intressanta småföremål för att beskriva våra önskningar och superhjältedrömmar. Vi bygger upp drömmolnen genom att kombinera olika färdiga material: bomull, miniatyrföremål, bakgrunder och ljus. Till slut fotograferar vi verken. De blir bildverk som vi kan beundra tillsammans med gruppen. Gruppen får med sig verken i digital form som minne.  

I våra konstverkstäder betonar vi immateriella sysslor och gemensamma, roliga upplevelser. Av miljöhänsyn skapar vi inte konkreta föremål att ta hem. 

Desginad med andra ögön

EMMAn varattava paja 'Toisin silmin suunniteltu'. Kuva: Paula Virta / EMMA

 

Vilket slags frukostskål skulle passa en enhörning? Eller hurdant skulle en noshörnings favoritföremål vara? I konstverkstaden utforskar vi på ett roligt sätt vilka alla saker som bidrar till att ett designat föremål kommer till. Vi stiftar bekantskap med formgivningen och konsten ur perspektivet för en figur vi själv väljer, och designar ett föremål som passar just den.  

Konstverkstaden tar oss på en formgivningsresa på utställningen Collection Kakkonen. Vi funderar på varför idéer och materialexperiment är viktiga i formgivning och undersöker fascinerande föremål på utställningen. Vi genomför våra egna idéer i form av designkort i stil med en vänbok. På kortet tecknar och skriver vi ner hur vi har formgivit föremålet för figuren, från idé via försök till en färdig design.  

I konstverkstaden använder vi olika materialmodeller som man kan röra och linser att titta igenom, som kan hjälpa oss att utveckla våra egna idéer. Till slut får vi tillsammans beundra de fantasifulla föremål som har kommit till. Som minne av konstverkstaden får vi de designkort som har kommit till under födelsedagskalaset.  

I våra konstverkstäder betonar vi immateriella sysslor och gemensamma, roliga upplevelser. Av miljöhänsyn skapar vi inte konkreta föremål att ta hem. 

Relaterat innehåll

De här kan intressera dig också