Konstverkstad

Födelsedagskalas

EMMA Födelsedagen
© Ari Karttunen/EMMA
EMMA Födelsedagen
© Ari Karttunen/EMMA
  • Längd: 2h
  • Rekommenderad gruppstorlek: 5-15
  • Barn och unga

  • 150€ / Saltteckning

    180€ / Smaklandskap

Fira barnets födelsedag, bli inspirerad av konsten och gör själv. Ordna en oförglömlig födelsedagsfest för barnen på EMMA! Välj ett av de två alternativa programmen.

Ett födelsedagskalas på EMMA är en oförglömlig upplevelse för både födelsedagsbarnet och gästerna, och för föräldrarna är det enkelt och behändigt. Barnkalaset passar för barn mellan 4–12 år; innehållet anpassas efter åldersgruppen. I samarbete med Lumière WeeGee.

Födelsedagsfestens längd är 2h med servering. Kalaset börjar med en erfarenhetsbaserad guidning i aktuella utställningar och Saastamoinensiftelsens samling. Efter guidningen flyttar sig gruppen med guiden till konstverkstaden, där gruppen deltar i program enligt valt tema.

Välj temat och se födelsedagsmenyn.:

 

SMAKLANDSKAP
Hur smakar konst? Kalaset inleds med en guidning där vi bekantar oss med konstverkens värld genom historier och förundras tillsammans. Efter guidningen gör vi egna konstverk av olika ätbara ingredienser. Serveringen som bjuds på Smaklandskap-kalaset fungerar samtidigt som konstverkstadens konstmaterial. Paletten består av ett urval färger och smaker från salt till sött. De egna portionerna fotograferas och sedan får man äta upp sina konstverk!

 

NY! SALTTECKNING från 26.2.2020
Boka en födelsedagsfest åt ditt barn där deltagarna får njuta av konst på ett roligt och avslappnande sätt. På festen lyfter vi särskilt fram samvaro och immateriellt konstskapande. 

Barnen bekantar sig med konstverken lekfullt, genom att använda olika sinnen. I utställningssalarna frågar vi oss hur ett verk låter, känns eller doftar. Festen fortsätter i konstverkstaden där vi gör unika figurer och teckningar i salt utgående från gemensamma associationsövningar. Till sist skapar vi ett gemensamt verk som vi fotograferar, och festdeltagarna får fotografiet i elektronisk form som minne. 

Födelsekalaset ger festföremålet och gästerna gemensamma upplevelser och nya sätt att se och göra konst! 

Relaterat innehåll

De här kan intressera dig också