Espoo Museum of Modern Art

Konstverkstad

Födelsedagskalas

© Ella Tommila
© Ella Tommila
  • Längd: 2h
  • Rekommenderad gruppstorlek: 5-15
  • Barn och unga

  • 165€ /

Fira födelsedag på museet, du kan välja det av två alternativ som tilltalar dig mest!

Ett födelsedagskalas på EMMA är en oförglömlig upplevelse för både födelsedagsbarnet och gästerna, och för föräldrarna är det enkelt och behändigt. Barnkalaset passar för barn mellan 5–12 år; innehållet anpassas efter åldersgruppen.

Kalaset börjar med en erfarenhetsbaserad guidning i aktuella utställningar och Saastamoinensiftelsens samling. Efter guidningen flyttar sig gruppen med guiden till konstverkstaden, där gruppen deltar i program enligt valt tema. Som avslutning på födelsedagsfesten kan du beställa en läcker buffé (platter) från Crunch Brunch. Om ni inte önskar servering i samband med firandet är besökets längd 1,5 h. 

LÅT LEKEN TA DIG!

På födelsedagskalaset går vi på äventyr i museilokalerna och letar efter olika spännande figurer i konstverken. Vilka bekanta och speciella saker har konstnärerna valt för att föra fram sina tankar? Vi skissar och leker, och gör till slut marionettfigurer. Allt vi upplever smälter ihop till len lek, ett festtåg genom utställningssalarna.

HÄRLIGA FÄRG!

Konstverkstaden inleds med en rundtur på utställningarna där vi stiftar bekantskap med konsten och upplever den ur färgernas perspektiv. I verkstaden fortsätter vi de lekfulla färgexperimenten och åskådliggör olika färgfenomen och -teorier. Till slut får var och en göra en egen komposition av föremål, där färger, ljus och reflektioner intar huvudrollen. Kompositionerna byggs upp i genomskinliga kuber, som till slut fotograferas som minnen.

Födelsedagen erbjuder födelsedagsbarnet och hens vänner gemensamma upplevelser och nya sätt att se och skapa konst!

Rekommenderad gruppstorlek är max. 15 personer.
Tid 2 h
Pris 165 € (inkluderar inträde, guidning och konstverkstad)

 

Relaterat innehåll

De här kan intressera dig också