Espoo Museum of Modern Art

Taidepaja

Taidepaja aikuisille

Mielikuvia-taidepaja © Paula Virta / EMMA
Mielikuvia-taidepaja © Paula Virta / EMMA
  • Kesto: 1,5 h
  • Suositeltu ryhmäkoko: 10-20
  • Aikuiset

  • 25€ / henkilö

Kutsu ystäväsi tai työkaverisi virkistäytymään, kasvata ryhmähenkeä ja nauti yhdessäolosta oivallusten ja elämysten siivittämänä. Sopii täydellisesti mm. tiimipäivään, polttareihin, pikkujouluihin ja syntymäpäiväjuhliin. Syvenny taiteeseen tekemällä itse!

Taidepaja alkaa kokemuksellisella opastuksella ajankohtaisissa näyttelyissä ja Saastamoisen säätiön kokoelmassa. Opastuksen jälkeen ryhmä siirtyy oppaan johdolla taidepajaan, jossa alkaa teeman mukainen ohjelma.

Mielikuvia

Taidepajassa tutkitaan taidetta luovuuden, mielikuvituksen ja tunteiden näkökulmasta. Minkälaisia aiheita ja elementtejä taiteilija on valinnut ajatustensa esittämiseksi? Minkälainen muoto ilmentää minua juuri tänään? Paja koostuu useista pysähdyspaikoista, joissa rakentuu rennosti piirtämällä ja kartongista leikkaamalla oma mieleinen siluettikuva. Lopuksi tutkitaan ryhmän yhteistä hahmogalleriaa tunnelmien ja tarinoiden kautta.

Mielikuvia-taidepaja on nyt varattavissa myös muotoiluteemalla

Mitä kaikkea muotoilu on? Miksi kahvi maistuu juuri tietystä kupista parhaimmalta? Tutkimme muotoilun klassikoita ja uniikkeja teoksia oman kokemuksen näkökulmasta ryhmässä keskustellen ja piirtäen. Lopuksi suunnitellaan näyttelystä inspiroituneena omaa luovuutta ilmentävä muoto paperista leikkaamalla tai rautalangasta vääntämällä. Tule huoltamaan ryhmähenkeä taiteen avulla!

Ihana väri!

Taidepajassa tutustutaan väriin kokemuksellisesti taiteen ja oman ilmaisun kautta. Taidepaja alkaa kierroksella näyttelyissä, joissa tutustumme erilaisiin väri-ilmiöihin, -havaintoihin ja -teorioihin taiteessa. Ilmiöitä tutkitaan myös leikkisten värikokeilujen kautta. Pajan lopuksi jokainen osallistuja tekee oman teoksen esinesommitelmana, jossa värit, valo ja heijastukset ovat pääosassa. Hetkelliset sommitelmat rakennetaan läpinäkyviin kuutioihin ja ne voidaan valokuvata muistoksi.

Taidepajojen mihimihinta on 250€ (10 hlöä).

Liittyvää sisältöä

Nämä voivat myös kiinnostaa sinua