Espoo Museum of Modern Art

Konstverkstad

Konstverkstad för vuxna

  • Längd: 1.5h
  • Rekommenderad gruppstorlek: 10-20
  • Vuxna

  • 25€ / person

EMMAs konstverkstäder kommer att förnyas i början av 2024. Noggrannare beskrivningar av verkstäderna kommer att publiceras på våra webbsidor i november. I verkstäderna ingår det alltid en introduktion till en utställning, och efter det fördjupas konstupplevelsen med hjälp av intressanta konstaktiviteter.

Bjud in dina vänner eller arbetskamrater för en uppfriskning, stärk gruppandan och njut av samvaro som bjuder på insikter och upplevelser. Passar perfekt för bl.a. arbetsteam, möhippor/svensexor, lillajulsfester och födelsedagar. Fördjupa dig i konsten genom att också göra själv!

Fantasibilder

I konstverkstaden utforskar vi konsten ur kreativitetens, fantasins och känslornas perspektiv. Hurdana motiv och element har konstnären valt för att föra fram sina tankar? Vilken form uttrycker mig just idag? Verkstaden består av olika stopp där vi konstruerar vår egen silhuett så som vi vill se den genom att avslappnat teckna och klippa i kartong. Till slut utforskar vi det gemensamma galleriet av skepnader genom känslor och berättelser.

Fantasibilder med designtema

Vad innebär design? Varför smakar kaffe bättre just ur en viss kopp? Genom att teckna och diskutera i grupp utforskar vi designens klassiker och unika verk ur vår egen erfarenhets perspektiv. Inspirerade av utställningen skapar vi till slut en form som uttrycker vår egen kreativitet genom att klippa papper eller böja ståltråd.

Härliga färg!

I konstverkstaden stiftar vi bekantskap med konsten genom upplevelser samt med hjälp av färg och egna uttryck. Konstverkstaden börjar med en rundvandring på utställningarna, där vi diskuterar föreställningar om färger och tycke för dem. Vi stiftar också bekantskap med färgobservationer och -teorier genom lekfulla färgexperiment. Som avslutning på verkstaden får varje deltagare göra en egen berättande komposition av föremål, där färger, ljus och reflektioner har huvudrollen. De tillfälliga kompositionerna byggs upp i genomskinliga kuber och man kan fotografera dem som minne.

Relaterat innehåll

De här kan intressera dig också