Espoo Museum of Modern Art

Syksyn 2022 ohjelma on julkaistu!

Jaakko Pietiläinen: Käärinliinoissa ei ole taskuja, 2020. © Paula Virta / EMMA
Jaakko Pietiläinen: Käärinliinoissa ei ole taskuja, 2020. © Paula Virta / EMMA

EMMAn syksyn ohjelmistossa katsotaan taiteen ja muotoilun kristallipalloon. Taiteilijoilla on kyky käsitellä luovasti aikansa keskeisiä kysymyksiä ja aavistella reittejä tulevaan. Syksyllä avautuvissa näyttelyissä heittäydytään nykytaiteen ja teknologian vuoropuheluun ja tarkastellaan muotoilua raikkaista näkökulmista. Ohjelmamme sisältää monipuolisia tapahtumia kaikenikäisille näyttelykokemuksen syventämiseksi.

EMMAn Kristallipallo-teemainen näyttelyvuosi jatkuu Nykyaikaa etsimässä -näyttelyllä, joka avaa syksyn näyttelyohjelmiston elokuussa. Näyttely pohtii elämyksellisesti luonnon ja teknologian sekä inhimillisen ajattelun ja tekoälyn välisiä suhteita, ja siinä nähdään teoksia kuudeltatoista kansainväliseltä nykytaiteen visionääriltä. Näyttelyyn liittyvillä EMMA Talks -asiantuntijatapaamisilla syvennytään näyttelyn teoksiin sekä tutustutaan tekijöihin.  Syyskuussa järjestettävällä Tutkimustorilla Aalto-yliopiston tutkijat ja opiskelijat esittelevät yleisölle näyttelyn teemoihin, kuten tekoälyyn ja algoritmeihin, liittyvien tutkimustensa tuloksia.  

Kuvataide, musiikki ja tekoäly 

Syksyn ensimmäinen EMMA Talks järjestetään Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn avautuessa yleisölle lauantaina 27.8. Tilaisuudessa näyttelyn taiteilijat Sougwen Chung ja Jakob Kudsk Steensen sekä Helsingin Juhlaviikoilla esiintyvä, kokeellista elektronista musiikkia säveltävä Holly Herndon keskustelevat taiteesta ja tekoälystä. Englanninkielistä keskustelua vetää Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari. Tutustu syksyn muiden Nykyaikaa etsimässä -asiantuntijatapaamisten puhujiin ja aikatauluihin tapahtumasivullamme. 

Uusia näkökulmia suomalaiseen muotoiluun 

EMMAn loppusyksyn näyttelyt tarjoavat aarreaitan suomalaisesta muotoilusta kiinnostuneille. Lokakuussa avautuva Tapio Wirkkala – Muoto -näyttely tuo esille Wirkkalan ainutlaatuisuuden monipuolisena taiteilijana ja muotoilijana. Marraskuussa juhlitaan puolestaan taide- ja designkeräilijä, kauppaneuvos Kyösti Kakkosen EMMAan deponoidun, lasi- ja keramiikkataidetta esittelevän Collection Kakkosen avautumista. Näyttelyt tarjoavat raikkaita näkökulmia niin suomalaisen muotoilun klassikoihin kuin nykytekijöihin. Näyttelyitä juhlistetaan niin ikään asiantuntijatapaamisilla ja opastuksilla, joilla kuulet näyttelykokonaisuuksien suunnittelusta ja toteutuksesta.  

Luovaa tekemistä kaikille vauvoista varttuneempiin 

Suositut, kaikille avoimet taidepajat jatkuvat jälleen syksyllä vaihtuvin teemoin. Lauantaisin pidettävissä pajoissa voit esimerkiksi tutkia värivarjoja tai tuunata tilaa digitaalisten heijastusten avulla. Vauvojen taideleikit tarjoavat yhdessä tekemistä alle vuoden ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Syyslomaviikolla vietetään tuttuun tapaan Taidelomaa, jonka ohjelman suunnittelevat Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat. Voit myös nauttia kevyestä kehonhuollosta taiteen keskellä tai musiikista näyttelyitä kierrellessäsi. Queer-opastuksilla katsotaan teoksia toisin ja April jazz -klubisarja tuo puolestaan uutta, kokeilevampaa jazzia museotilaan.  

Osallistu avoimille yleisöopastuksille tai varaa opastus omalle porukallesi 

Näyttelykeskus WeeGeelle on ilmainen sisäänpääsy aina perjantaisin klo 17 alkaen ja jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina olemme auki pidennetysti, klo 21 asti. Kuukauden muina perjantaina suljemme klo 19. Viikoittaiset, kaikille avoimet yleisöopastukset pidetään perjantaisin klo 17.30 ja sunnuntaisin klo 13. Voit myös varata yksityisen opastuksen tai taidepajan työ- tai kaveriporukallesi sekä järjestää EMMAssa lasten synttäreitä. Opastusten, taidepajojen ja synttäreiden tarkemmat kuvakset hintatietoineen löydät täältä. Huomioithan, että Näyttelykeskus WeeGeen pääsylippujen ja EMMAn varattavien palveluiden hinnat ajantasaistuvat 1.9. alkaen. 

Lue lisää