Espoo Museum of Modern Art

Tutustu kevään tapahtumiimme!

© Paula Virta / EMMA
© Paula Virta / EMMA

EMMAn kevään ohjelma on nyt julkaistu. Lasten museofestareita vietetään uusin kujein maaliskuussa ja suosituissa, avoimissa taidepajoissa voi tehdä taidetta lauantaisin. Lisäksi EMMAssa voi nauttia elävästä musiikista museotilassa tai lähteä oppaidemme kanssa tutustumaan lähialueen julkiseen taiteeseen. Ohjelmamme sisältää muun muassa näyttelyitämme syventäviä puheenvuoroja, poikkitaiteellisia esityksiä ja opastuksia muotoilun maailmaan. Löydät kaikki kevään tapahtumamme kootusti täältä.

Vuosittaiset Lasten museofestarit järjestetään 18.–19. maaliskuuta. Tänä vuonna festarit levittäytyvät WeeGee-talolta, EMMAsta ja Kamusta, myös Leikki- ja Kruunu-museoihin pihan toiselle puolelle. Luvassa on uusia kujeita ja leikkimieltä sekä musiikkia ja paljon kivaa tekemistä ympäri festarialuetta.

Talvilomaviikolla helmikuussa vietetään Taidelomaa, jonka ohjelman laativat Aalto-yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijat. Kaikkina päivinä on erilaista ohjelmaa ja voit osallistua haluaminasi päivinä tai tulla mukaan koko viikoksi!

Alle vuoden ikäisten vauvojen kanssa näyttelyihin voi tutustua Vauvojen taideleikeissä, joita järjestään kerran kuukaudessa helmi-, maalis- ja huhtikuussa. EMMAn suositut avoimet lauantaipajat jatkuvat jälleen helmikuussa. Voit tutustua pajojen aiheisiin täällä.

Musiikkia, ulkoilua ja metroasemien taidetta

Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMAn yhdessä April Jazz -festivaalin kanssa toteuttamat konsertit tuovat elävän musiikin museoympäristöön kolmena perjantai-iltana kevään aikana. Loppukeväästä musiikin ystävät voivat nauttia myös oboen soitosta näyttelyitä kierrellessään.

Toukokuussa julkiseen taiteeseen voi tutustua oppaan johdolla kevyesti hölkäten. Taidejuoksut ohjaa Taide tuntuu -opastuksilta tuttu hyvinvointivalmentaja Rani Saarinen. Museopäivänä 18. toukokuuta EMMAn ja Espoon kaupunginmuseo KAMUn yhteisellä Kulttuurikierroksella tutustutaan Länsimetron uusien asemien taideteoksiin ja historiaan.

Syvennä näyttelykokemustasi yleisöopastuksella tai varaa opastus sinulle sopivaan hetkeen

Viikoittaisia, kaikille avoimia yleisöopastuksia järjestetään perjantaisin klo 17.30 ja sunnuntaisin klo 13. Voit tutustu opastusten kohteisiin tapahtumasivullamme. Voit myös varata yksityisen opastuksen tai taidepajan työ- tai kaveriporukallesi sekä järjestää EMMAssa lasten synttäreitä. Lue lisää varattavista opastuksista, taidepajoista ja synttäreistä täältä.

Kevään näyttelykauden avaa Venetsiassa nähty Pilvi Takalan videoteos Valvonnan alla

EMMAn kevään näyttelyohjelmisto käynnistyy helmikuussa Pilvi Takalan Valvonnan alla (2022) -teoksella, joka sai viime keväänä ensiesityksensä Suomen paviljongissa Venetsian 59. biennaalissa. Monikanavainen videoteos tarkastelee kriittisesti yksityisen turvallisuusalan julkisessa tilassa harjoittamaa vallankäyttöä. Näyttelyn yhteydessä järjestetään taiteilijan suunnittelemia yleisötilaisuuksia, jotka laajentavat teoksen synnyttämiä keskusteluja.

Muotoilua, muodonmuutoksia ja taiteidenvälisyyttä

Maaliskuussa avautuva Yrjö Kukkapuro – Taikahuone -näyttely nostaa muotoilija Yrjö Kukkapuron ikonisen tuotannon rinnalle hänen suuren ja pitkäaikaisen innoittajansa – taiteen. Yhdessä edellisvuonna avautuneiden, suomalaista lasi- ja keramiikkataidetta esittelevän Collection Kakkosen sekä Tapio Wirkkalan tuotannon veistoksellisuuteen pureutuvan Muoto-näyttelyn kanssa, Yrjö Kukkapuro – Taikahuone tekee EMMAsta muotoilun ja taiteen ystävän runsaudensarven.

Keväällä järjestettävillä asiantuntijakierroksilla Taikahuone– ja Muoto-näyttelyihin kuulet näyttelyiden rakentumisesta ja uusilla Muotoilua EMMAssa -opastuksilla pääset tutustumaan valikoituihin kokonaisuuksiin ajankohtaisesta muotoilukattauksestamme oppaan johdolla.

Kuvaitaiteilija Hannaleena Heiskan ja tanssija-koreografi Minna Tervamäen varta vasten EMMAan luotu poikkitaiteellinen näyttelykokonaisuus Metamorphosis on koettavissa EMMAssa huhtikuusta syyskuuhun. Elokuvakerrontaa, maalausta ja tanssia saumattomaksi, mutta yllätykselliseksi kokonaisuudeksi yhdistävään näyttelyyn kuuluvat olennaisena osana tilaa muuntavat esitykset. Esitysaikataulu julkistetaan myöhemmin keväällä.

Lue lisää