Espoo Museum of Modern Art

03.11.2007 - 27.01.2008

Annette Messager

EMMA avslutar sitt första hela verksamhetsår med en omfattande utställning med Annette Messager. Utställningen kommer till EMMA direkt från Paris där den som bäst visas på Centre Pompidou som museets 30-årsutställning.

Annette Messagers utställning är en fortsättning på EMMAs serie med internationella nutidskonstnärer, och det är första gången Messager ställer ut i Finland. Utställningen presenterar Annette Messagers produktion från de intima verken från 1970-talet till de stora installationerna på 1990-2000-talet. Utställningen fokuserar på nya verk där rörelse, rum och mekanik spelar en betydande roll.

Annette Messager (f. 1943 i Berck-sur-mer) bor i Paris och är en av Frankrikes mest betydande konstnärer. Messagers konst är samtidigt mild och brutal, oskuldsfull och sexuell. Verken är samtidigt charmerande och överraskande, komiska och skrämmande. Föremål med anknytning till barndomens oskuld såsom mjuka leksaker och sagofigurer, mjukisdjur och mjuka tyger får i verken en ny, mångdimensionell roll. Sexualiteten och människans, särskilt kvinnans kropp har varit ett av konstnärens grundläggande teman under hela hennes karriär.

Messagers utställning stöds av EMMAs främsta samarbetspartner Huhtamäki.