Espoo Museum of Modern Art

Utställningscentret WeeGee får under hösten en ny, fin gårdsplan!

Utställningscentret WeeGee © Paula Virta / EMMA
Utställningscentret WeeGee © Paula Virta / EMMA

Utställningscentret WeeGees gårdsområde förnyas sommaren 2024. Nedan kan du läsa hur man kommer till museet medan byggarbetet pågår i juni–september! Ombyggnaden på gården påverkar inte WeeGees öppettider, utan alla museer, utställningar och tjänster i utställningscentret har öppet som vanligt hela sommaren.

Personbilar

Avgiftsbelagd parkering för personbilar finns i P-hallen Kulttuuriparkki på Flitargränden 5 samt i WeeGee-husets gavel på Flitarvägen 5.

Kulttuuriparkki är öppen varje dag från 6 till 23 (incheckning). Kulturparken har 100 parkeringsplatser, med två tillgängliga och 16 elbilsplatser. Man kör in i Kulttuuriparkki från Flitargränden. Då man kommer till Flitarvägen från rondellen vid Nordvägen är Flitargränden den första gatan till höger, före man kommer till Utställningscentret WeeGee.

Bussar

I juni–september kommer inga bussar att kunna köra till eller parkera på WeeGees gårdsområde och vi rekommenderar att man undviker körning på Flitarvägen. Bussar kan lämna och hämta grupper på busshållplatserna E2107 och E2108 på Nordvägen. Gångavståndet från busshållplatserna till WeeGees huvudentré är ungefär 300 meter. Vid behov kan bussen parkeras under besöket på parkeringarna vid Metro Areena/Idrottsparken på Idrottsparksvägen 2 och 3.

Kollektivtrafik

WeeGee nås smidigt även med kollektivtrafiken. Gångavståndet från Hagalunds metrostation till WeeGee är ungefär tio minuter. Bussarna 111, 113, 548 och 549 samt lokalbussarna 116 och 119 kör till hållplatsen ”WeeGee” i korsningen av Flitarvägen och Nordvägen. Den närmaste stadscykelstationen finns på Flitarvägen i närheten av Utställningscentret WeeGee.

Notera undantagsarrangemangen i Helsingforsregionens kollektivtrafik under sommaren 2024. Läs mera och hitta den bästa rutten på hsl.fi.

Läs mera