Espoo Museum of Modern Art

Evenemang

Barnens museifestival: Pyjamasparty

© Milla Rissanen / EMMA
© Milla Rissanen / EMMA
 • 16.03.2024 - 17.03.2024
 • 11:00 - 17:00
 • Flitarvägen

Det här veckoslutet behöver man inte ta på sig ordentliga kläder! Vi har pyjamasparty!

Bege dig på äventyr i drömmarnas värld, för att möta nattens invånare, lägga de vuxna och höra de bästa drömhistorierna. Vad som helst kan hända under natten! Under veckoslutet utlovas en massa saker att göra och uppleva tillsammans: verkstäder, föreställningar, musik och upplevelser där konsten, arkitekturen och historien spelar en viktig roll.

Museerna i Hagalund förvandlas den 16–17.3.2024 till ett pyjamasparty som räcker hela veckoslutet. Den superpopulära Barnens museifestival erbjuder igen mycket att uppleva och spännande saker att se på museerna på Flitarvägen, det vill säga Utställningscentret WeeGee, EMMA och KAMU, Museet Leikki och Museet Kruunu.

Veckoslutets program och tidtabeller finns på den här sidan.

Barnens museifestival arrangeras av EMMA – Esbo moderna konstmuseum, Museet Leikki, Utställningscentret WeeGee, KAMU Esbo stadsmuseum och Finlands ur- och smyckesmuseum Kruunu. Esbo stadsbibliotek, Esbo bildkonstskola och Arkitekturskolan för barn och unga Arkki deltar också. I samarbete med AFRY.

Plats

Museerna i Hagalund, det vill säga EMMA – Esbo moderna konstmuseum, KAMU Esbo stadsmuseum, Utställningscentret WeeGees Mauri Kunnas-utställning samt lekmuseet Leikki och Finlands ur- och smyckesmuseum Kruunu på andra sidan gården. Det finns också kreativt program arrangerat av Esbo bildkonstskola och arkitekturskolan för barn och unga Arkki.

Läge

Museerna i Hagalund ligger på promenadavstånd från Hagalunds metrostation, på adressen Flitarvägen 3 (museerna Leikki och Kruunu) och Flitarvägen 5 (Utställningscentret WeeGee: EMMA, KAMU och Mauri Kunnas-utställningen). Vi rekommenderar att ni använder kollektivtrafiken för att komma till museerna. På EMMAs webbplats finns det videofilmer med anvisningar som gör det enkelt att hitta hela vägen från metrostationen till museerna. Observera att det finns ett mycket begränsat antal parkeringsplatser i museernas närhet.

Pris

Man kan delta i Barnens museifestival till priset för inträdesbiljetten till museerna! Evenemanget hålls i två skilda museibyggnader, som båda har sin egen inträdesavgift.

Utställningscentret Weegee: EMMA, KAMU och Mauri Kunnas-utställningen 

 • Vuxna: 20 €
  ➔ över 29-åringar
 • Rabattgrupper: 10 €
  ➔ under 29-åringar och över 70-åringar, studerande, pensiönär, civiltjänstgörare och beväringar, lärare, arbetslösa
 • Fritt inträde 0 €
  ➔ under 18-åringar, bland annat: personliga assistenter, med Museikortet, ICOM-kort, Kaikukortet, Helsingforskortet, Presskortet. Mer info på Utsltällningscentret WeeGees webbplats.

Museerna Leikki och Kruunu 

 • Vuxna: 18 €
  ➔ över 18-åringar
 • Rabattgrupper: 10 €
  ➔ studerande, arbetslösa, beväringar, pensionärer
 • Barn: 3 €
  ➔ 2–17-åringar
 • Fritt inträde 0 €
  ➔ under 2-åringar, personliga assistenter, samt med Museikortet, ICOM-kort, OAJ-kort, Talentia-kort, Kaikukortet, presskort och Ukrainas pass

+ Museerna har ett gemensamt system med rabattbiljetter. Om man vid biljettkassan visar kvittot för biljetten till ett annat museum kring gården får man 20 % rabatt på inträdesbiljetten. Denna rabatt gäller inte rabattgrupperna.

Mera evenemang