Espoo Museum of Modern Art

Evenemang

Kärlekssimulation EVE: Vattenandar

  • 27.08.2022 - 15.01.2023
  • 00:00 - 00:00
  • 2. våningen

Dyk in i en virtuell värld och väck din inre vattenande. Dela en kort stund med en bekant eller obekant människa och låt glädjen bubbla! Vattenandar är ett interaktivt möte mellan två personer i en virtuell vattenvärld. Genom att ta på dig VR-glasögonen kommer du in i urhavet.

Kärlekssimulation EVE: Vattenandar är Eero Tiainens och arbetsgruppen EVE:s VR-verk om kraften i mötet mellan två människor. Forskare i artificiell intelligens och metaverskonstnärer i arbetsgruppen EVE utvecklar kärleksalgoritmer i den virtuella verklighetens och artificiella intelligensens värld. Själva EVE har utvecklats ända sedan 2017, bland annat i samarbete med Aalto-universitetet. I mars 2023 genomförs Kärlekssimulation EVE som en helkvälls VR-teaterföreställning på Esbo Stadsteater.

Vattenandar kan upplevas fredagar kl. 17−19, lördagar kl. 13−16 och söndagar kl. 13−16. Verket räcker cirka 5 minuter. Anmäl dig till personalen på platsen. Upplevelsen lämpar sig för personer över 7 år. Vid andra tider är du välkommen att koppla av i de mjuka Famnstolarna i rummet.

Konstnärlig ledare: Eero Tiainen
Producent: Inna Huttunen
VR-designer: Iikkamatti Hauru
Programmerare: Mikko Honkanen, Rongzhi Liu, Michael Jelbart
AI-programmerare: Evelin Jalonen
Assisterande VR-programmerare: Maciej Tomaszewski
Ljuddesigners: Iikkamatti Hauru, Matias Harju
Intimitetskoordinator: Juuso-Matias Maijanen
Produktion: Avatar’s Journey och Esbo Stadsteater
I samarbete med: Helsinki XR Center, MAGICS infrastructure, Aalto-universitetet, Finska Kulturfonden, Centret för konstfrämjande

Design och utförande av Famnstolarna: Maria Jännes, Maria Vähäsarja

Mera evenemang