Espoo Museum of Modern Art

Konstverkstad

Konstverkstad för vuxna

© Paula Virta / EMMA
© Paula Virta / EMMA
  • Längd: 1.5h
  • Rekommenderad gruppstorlek: 10-20
  • Vuxna

  • 25€ / person

Bjud in dina vänner eller arbetskamrater för en uppfriskning, stärk gruppandan och njut av samvaro som bjuder på insikter och upplevelser. Passar perfekt för bl.a. arbetsteam, möhippor/svensexor, lillajulsfester och födelsedagar. Fördjupa dig i konsten genom att också göra själv!

 

Bekanta dig med våra verkstäder!

Drömmoln

© Paula Virta / EMMA

 

Vad drömmer du om? Vilken typ av konst ger dig glädje, kraft och ämne för eftertanke? I verkstaden funderar vi på hur konsten och kreativiteten kan fungera som inspiration i våra liv. Dessutom utför vi miniatyrarrangemang av våra egna drömmar.  

Konstverkstaden börjar med att en guide håller en introduktion kring samtidskonsten. Vi utforskar tillsammans vad konstnärerna talar om genom sina verk, och hur de gör det. På utställningen får vi inspiration för vårt eget kreativa skapande. Hurdana berättelser, känslor och föreställningar hittar vi i verken? På utställningen provar vi på olika sätt att utforska stämningarna i verken och de innebörder de döljer.

Konstverkstaden fortsätter med kreativt arbete i Aitio-rummet som reserverats för gruppen. I verkstaden gör vi egna drömmoln i form av miniatyrarrangemang. Vi bygger upp drömmolnen genom att kombinera olika färdiga material: bomull, miniatyrföremål, bakgrunder och ljus. Till slut fotograferar vi verken. De blir bildverk som vi kan beundra tillsammans med gruppen. Gruppen får med sig verken i digital form som minne.  

I våra konstverkstäder betonar vi immateriella sysslor och gemensamma, roliga upplevelser. Av miljöhänsyn skapar vi inte konkreta föremål att ta hem.

Designad med andra ögon

© Paula Virta / EMMA

 

Hur designar man ett favoritföremål för en noshörning? I konstverkstaden funderar vi på hurdana saker det är bra att beakta då man designar ett föremål. Vi stiftar bekantskap med formgivningen och konsten ur perspektivet för en figur vi själv väljer, och designar ett lämpligt föremål för den. Hurdana verkliga och påhittade användare kan designföremål ha? På vilka sätt kan man utveckla idéer och material på ett kreativt sätt innan man hittar den önskade formen? 

I konstverkstaden går vi igenom formgivningsprocessens skeden på olika sätt på utställningen Collection Kakkonen. Vi funderar bland annat på betydelsen av empati, idéer och materialexperiment. Utöver designuppgiften stiftar vi bekantskap med verken på utställningen och med intressanta skeden i formgivningen av dem. Med på rundturen på utställningen finns olika materialmodeller som man kan röra och som kan hjälpa oss att utveckla våra egna idéer.  

Vi genomför våra egna idéer i form av designkort i stil med en vänbok. På kortet tecknar och skriver vi ner hur vi har formgivit föremålet för figuren, från idé via försök till en färdig design. Till slut studerar vi tillsammans varandras idéer. Som minne av konstverkstaden får vi det designkort vi har gjort i verkstaden.  

I våra konstverkstäder betonar vi immateriella sysslor och gemensamma, roliga upplevelser. Av miljöhänsyn skapar vi inte konkreta föremål att ta hem.

Relaterat innehåll

De här kan intressera dig också